NVO2 nieuws!

Indien deze mail niet goed wordt weergegeven, klik hier voor de online versie.

Beste leden,
Ben je benieuwd naar de ervaringen van de Nederlands/Belgische delegatie tijdens de ASTD in Denver? In deze nieuwsbrief lees je hoe je ze op de voet kunt volgen en hoe je kunt meeproeven van hun ervaringen. Verder in deze nieuwsbrief informatie over Learning Lane, het gezamenlijke NVO2/VETRON congres op Perfoma 2012, de HRM Expo in Keulen en onze gebruikelijke rubrieken.

ASTD


Rick de Rijk, Tony Bingham (ASTD), Janneke Schenning, Hannelore Calmeyn

Afgelopen weekend is de Nederlands/Belgische delegatie afgereisd naar de ASTD in Denver, Colorado. Ze houden ons dagelijks enthousiast op de hoogte van hun activiteiten en ervaringen via het online ASTD-platform. Evert Pruis maakte o.a. een videoverslag van de eerste conferentiedag.
Ga naar het ASTD-platform, lees de blogs en videoverslagen van de workshops en discussieer mee!
Je kunt de Nederlands/Belgische delegatie ook volgen via twitter  #ASTD2012 #ASTDNLB #NVO2 #VOV.
Klik hier voor de officiële ASTD-website met informatie over de activiteiten op de ASTD en andere blogs.

Learning Lane

Late Lane Academy
De 2e spreker is bekend!

Karin Derksen zal vertellen over haar promotieonderzoek "Ontwikkelruimte en gedeeld leiderschap voor innovatieve teams!"
Zelf zegt ze over haar promotieonderzoek "...Werk wordt alsmaar complexer en dat vraagt om continue verandering, vernieuwing en verbetering. Organisaties werken daartoe steeds vaker met teams, waarin elk teamlid zijn eigen expertise, kennis en ervaring inbrengt. Het samenbrengen van de juiste mensen in een team is echter nog geen garantie voor succes. Teams hebben daar ontwikkelruimte en gedeeld leiderschap voor nodig...." In haar presentatie zal Karin op basis van haar onderzoeksresultaten praktische aanwijzingen geven hoe teams hun ontwikkelruimte kunnen vergroten en hoe gedeeld leiderschap dat ondersteunt.
Karin Derksen doet haar promotieonderzoek aan de VU in Amsterdam en begeleidt studenten in hun afstudeerfase. Daarnaast werkt ze als extern adviseur voor organisatieveranderingsvragen waarbij het leren en ontwikkelen van medewerkers het aangrijpingspunt voor de verandering is.

Meer inhoudelijke verdieping tijdens Learning Lane
Naast de gebruikelijke workshops bieden we dit jaar voor deelnemers op één dag drie opeenvolgende masterclasses aan. Zo ontwikkel je rond een specifiek thema meer kennis en ervaring die je mee terug kunt nemen in je eigen organisatie.
De thema's zijn: Werkplek Leren (de Baak/NVO2), Blended Learning (Capgemini Academy) en Strategische Personeelsontwikkeling (NVP). Als deelnemer aan een leerlijn kun je natuurlijk gebruik blijven maken van de verschillende randactiviteiten zoals coaching, de lunchlezing, een vitality-check, etc. Zo hopen we een nog betere balans tussen inhoud en inspiratie te bieden.
Meer informatie vind je op de website.

Performa 2012

Vooraankondiging congres ‘Presteer meer, leer beter'

10 en 11 oktober 2012 - 9.30 tot 12.30 uur
Jaarbeurs Utrecht

Op 10 en 11 oktober 2012 vindt de Performabeurs plaats en net als voorgaande jaren organiseren VETRON en NVO2 samen met Performa een beurscongres. De opzet van het congres is wegens groot succes geprolongeerd: VETRON-leden en NVO2-leden zullen van gedachten wisselen rondom echte casuïstiek, ingebracht en toegelicht door de klant. Het thema van dit jaar is ‘Presteer meer, leer beter’.
Nieuw dit jaar is, dat er maar liefst twee uitvoeringen van het congres zijn, met op beide dagen verschillende casuïstiek. Beide congressen zijn in de ochtend, zodat er voldoende gelegenheid is om op de beursvloer verder te praten en/of aansluitend daar presentaties te volgen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de casussen zullen eind mei gepubliceerd worden. Dus mocht je mee willen doen, houd dan de mail in de gaten en schrijf de data alvast in je agenda.

HRM Expo/Zukunft Personal Keulen


Van 25 tot en met 27 september a.s. vindt in Keulen de HRM Expo/Zukunft Personal plaats.
Een grote beursvloer en een conferentieprogramma met 220 lezingen/workshops.
Kijk hier voor meer informatie. 

Professional Learning Europe
Tijdens de HRM Expo wordt het “Professional Learning Europe” congres georganiseerd.
Het programma hiervan wordt binnenkort bekend gemaakt. NVO2-leden krijgen korting op deelname:

  • Early Bird Tickets tot en met 31.07.2012
    Full Conference Ticket voor  3 dagen PLE € 279 excl BTW (in plaats van € 399 excl BTW)
    1-Day-Ticket € 139 excl BTW (in plaats van € 199 excl BTW)
  • Prijs vanaf 01.08.2012
    Full Conference Ticket voor 3 dagen  PLE € 349 excl BTW (in plaats van € 499 excl  BTW)
    1-Day-Ticket € 175 excl BTW (in plaats van € 249 excl BTW)

Kijk voor meer informatie op de website.

NVO2 nieuwsflits

Klik hier voor een overzicht van interessante artikelen die zijn verschenen in de afgelopen 2 weken.

NVO2 weblog

Generatieverschillen= communicatieverschillen – Joitske Hulsebosch
Over Monopolies en spelborden… - Niel van Meeuwen
Slimmer werken werkt – Evert Pruis
Trends in opleiden: Graag meer variatie en minder volgepropte trainingen – Anneke Dekkers
Ontdek de in- en uitgang van uw eigen ‘Panorama Mesdag’ – Edith Lindhout
HRD-WIKIPEDIA I – Jos Arets
Het karakter van je lichaam – Johan van der Kooij 

Impressies studiedagen

Tweedaagse “Individuele Opstellingen”

“Inspirerend en vernieuwend. Leerzaam om deze methode te leren kennen. De invulling is heel praktisch, veel zelf doen, waardoor voor mij zichtbaar werd dat deze manier van werken goed toepasbaar is in allerlei 1 op 1 gesprekken.”

“Anja Brasser is zeer adequaat in haar tekst en uitleg over Individuele Opstellingen.
Een waardevolle training die direct toepasbaar is bij klanten.”

“Tijdens de opleiding individuele opstellingen van Anja heb ik ervaren hoeveel inzicht je krijgt door een vraagstuk beeldend op te stellen met o.a. poppetjes en A4-tjes. Een krachtig adviestool voor jezelf en voor anderen”.

Studiedagen

7 juni - Met Karakter! Kennismaken met karakterstructuren
Karakterstructuren zijn klassieke verdedigingsmechanismen die zich uiten in onze denk- en gevoelspatronen. Deze manier van kijken is een uitermate boeiende en zeer bruikbare materie voor iedereen die met mensen werkt.

20 en 21 juni - Tweedaagse Systemisch kijken naar organisatievraagstukken
Je maakt kennis met 3 systemische wetten: de wet van verbondenheid, ordening en geven en nemen. Daarnaast gaan we in op de rol van liefde in taaksystemen. Aan de hand van eigen casuïstiek worden deze wetten verkend en leren deelnemers om met een systemische bril te kijken naar organisaties.

Binnenkort meer informatie over studiedagen in het najaar!

Zet ook alvast in je agenda: 29, 30 en 31 augustus: Learning Lane!